STONES STORIES is een sieradenlijn die zich laat inspireren door de rijke Berber cultuur. STONES STORIES dankt haar naam aan de oude traditie van storytelling uit deze cultuur. STONES STORIES is daarmee meer dan een sieradenlijn. Het is het in leven en ere houden van deze (oude) traditie door verhalen met elkaar te delen met als doel ons van blijvende kracht te voorzien. Door te investeren in jouw eigen STORY kun jij de volgende generatie ook iets nalaten.

De ontwerpen van onze sieraden zijn gebaseerd op de eeuwenoude designs, materialen en technieken van de Berber juwelen. Deze authentieke Berber juwelen laten een eeuwenoude cross-culturele contact zien via de trans Sahara en Mediterrane handelsroutes. Generaties van Berbers vormen een sterke band met de Joodse gemeenschap die de sieradenindustrie in Marokko domineerden.

Berber juwelen zijn het resultaat van verschillende samenwerkingen tussen de Joodse ambachtslieden die de sieraden maakten, de Berbermannen die hier opdracht toe gaven en de Berbervrouwen die deze vervolgens incorporeerde in hun gedragsomgeving en er hun eigen symbolische, sociale en metafysische betekenis aan gaven.

STONES STORIES ontwerpt met respect voor deze ambacht en met behoudt van de authenticiteit voor de moderne en krachtige vrouw van nu.

De materialen die verwerkt worden in de sieraden zijn voornamelijk dezelfde materialen die in de eeuwenoude traditie ook gebruikt werden. Denk aan zilver (bijv. munten) en amber. Daarnaast maken wij gebruik van schelpen en diverse soorten stenen (bijv. jade).

Elk ontwerp is uniek, dus je investeert gegarandeerd in je eigen STORY.